A kaputelefonokról általában

A kaputelefonok általános használata mindenkinél tiszta sor. Egy nyomógomb segítségével becsengethetünk vele a vágyott lakásba, beszélhetünk és bebocsájtást nyerhetünk. A használatukkal sok időt és energiát takaríthatunk meg, hiszen nem kell kimenni a lakásból, hogy a vendégnek ajtót nyissunk, ugyanakkor biztonságot is jelent számunkra, hiszen nem vagyunk kötelesek ajtót nyitni egy idegen személynek. A kaputelefonoknak nagyon sok típusa létezik, ezét nem mindegy, hogy hova mit telepítünk.

Csoportosításuk

  • audio telefonok
  • videó kaputelefonok

 

Mindkét családhoz tartozik analóg és digitális rendszerű is.

Audio kaputelefonok

Az analóg audio kaputelefonok fő jellemzője, hogy működésük egyszerű, energiatakarékos, kevés a hibalehetőség, illetve egyszerű a telepítésük. Kis családi házakhoz, panelházakhoz ajánlott. Az összeállítás a modul rendszer miatt könnyen alkalmazható bármely többlakásos épületnél, azaz ugyanolyan rendszerű kaputelefont fel lehet tenni egy kétlakásos társasházra, vagy egy két lépcsőházas, tíz emeletes panelházra is.

Digitális kaputelefonok

A videó kaputelefonok, mint már említettem, szintén két nagy csoportra oszthatók, analóg és digitális rendszerre. Mindkét rendszernél a videójel analóg jel, amely vagy koax kábelen, vagy csavart érpáron halad a beltéri monitor felé. A ko-axos rendszer előnye a jó képminőség, zavarérzéketlenség, hátránya, hogy nehézkes a telepítése, ezzel szemben a csavart érpáros rendszert könnyű telepíteni, és jelátvitel szempontjából is kedvezőbb tulajdonságokkal bír.

Hol szerezhetném be az ideális kaputelefont?

Választékunkban számos különböző kaputelefon található, így biztosan megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Legyen szó színes LCD kijelzőről, memóriakártyás rögzítéssel rendelkező kaputelefonról, vagy érintőképernyős funkcióról, a Riarexen megtalálja!
https://riarex.hu/hu/kaputelefon

A kaputelefonokról általában
Scroll to top