Milyen termékeket készítenek parajdi sóból?

Manapság nagyon sokféle terméket készítenek sóból. Sokan úgy gondolják, hogy csak és kizárólag ételízesítőként használják, de ez az elgondolás egész egyszerűen téves és hibás. Gondoljunk csak arra, hogy külön szaküzletek is vannak, ahol nem csak és kizárólag fűszer kicsomagolásban lehet hozzájutni a termékhez.

Sópipa

Amikor a légútjainkat szeretnénk valahogy kitisztítani – legyen szó asztmatikus tünetekről, vagy cigaretta által okozott lerakódásokról – érdemes lehet egy jó sópipát beszerezni, vásárolni. Ez segíteni fog nekünk abban, hogy a légutak rendbe jöjjenek és kellően tisztán maradjanak.

Fürdősó

Amikor fürdeni szeretnénk, akkor mindenképp vásároljunk valamilyen fürdősót. Ez rendkívüli mértékben képes lehet feldobni a fürdési élményt, különleges illatainál fogva és nyugtató hatásának köszönhetően.

Ételízesítők

Ezek komplexebb fűszerkeverékek, amelyeknek csupán egyik alkotóeleme a só. De ezeket is szoktak készíteni parajdi sóból, gondoljunk csak a Sózzonvelem natúr zöldségkeverékre.

Teljesen más a kristály minősége

A kristály minősége is teljesen más abban az esetben, ha nem finomított, hanem természetes formájú sót használunk, szórunk az ételünkre. Ez ugyanis teli van ásványi anyagokkal és különféle nyomelemekkel, így élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenül jobbak.

A tengerekben található

A sók nagy része a tengerekben fordul elő, ezeknek a 3-3.6%-a sóból van, de bányából is lehet előállítani, ez a technológia ma már sokkal fejlettebb és elfogadottabb. Ennek köszönhetően a bányászott sók használata felfutóban van.

Milyen termékeket készítenek parajdi sóból?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top