Mire jó a cloud technológia – felhő szolgáltatás?

Amikor azt mondjuk, hogy „felhő”, a hétköznapi embereknek a kék ég, az informatikusoknak az adatok jutnak az eszébe. Mire jó az úgynevezett „cloud technológia”, és hogyan használja manapság szinte minden kis-és nagyvállalat? Íme, cikkünk azon cégvezetőknek, akik kevésbé

vannak tisztában ennek fogalmával.

A felhőben tárolni adatokat igenis menő

A lokális gépen egyre kevesebben szeretnek üzleti titkokat és személyes információkat elrejteni. A felhő sokkal biztonságosabb és szakszerűbb megoldás, amely ráadásul nem csak a mi lokális megoldásainktól függ. Ennek köszönhetően egyre többen használják ezen megoldásokat.

Ma már minden cég használja valamilyen formában

Ma már jóformán minden cég használ felhőalapú technológiákat, még akkor is, ha ennek nincs közvetlenül tudatában. Gondoljunk csak az ügyviteli rendszerekre, valamint feladatkezelő alkalmazásokra – ezeket sokszor bizony a felhőben működtetik az IT szakemberek, szakértők. A szerverek fizikai léte több helyen is lehetséges – sokszor például Amerikában van a szerver park hosting.

Miért érdemes a felhőben tárolni az adatokat?

Alapvetően azért, mert sokkal biztonságosabb IT megoldást képes nyújtani számunkra ez a megoldás. Az informatikusok ezért szeretik – és persze azért is, mert sokszor még gyorsabb adatátviteli megoldást nyújt.

Mennyibe kerül a felhőalapú szolgáltatás?

Ez természetesen a szolgáltató áraitól függ, valamint attól, hogy pontosan milyen szolgáltatásra lenne szükségünk. A felhőalapú megoldás és technológia rendkívül sokrétű és sokszínű megoldásokat képes nyújtani – ennek köszönhetően számtalan megoldás létezik ezzel kapcsolatban.

Mire jó a cloud technológia – felhő szolgáltatás?
Scroll to top